Mit jelent az ALT tag, vagyis az alternatív szöveg?

 

Az ALT tag, röviden az "alternatív szöveg" tag, a HTML kód része, amelyet képekhez rendelnek hozzá a weboldalakon. Az ALT tag elsődleges célja, hogy szöveges leírást biztosítson a képekhez, amely segít a felhasználóknak és a keresőmotoroknak megérteni a kép tartalmát és kontextusát. Különösen fontos ez akkor, amikor a kép valamilyen okból nem jelenik meg – például lassú internetkapcsolat, hiba a kép betöltésében, vagy a látássérült felhasználók számára, akik képernyőolvasó szoftvereket használnak.

 

Az ALT tag jellemzői és előnyei:

  1. Hozzáférhetőség: Az ALT tag-ek növelik a weboldalak hozzáférhetőségét a látássérült felhasználók számára, mivel a képernyőolvasó szoftverek ezeket a leírásokat olvassák fel, segítve őket a kép tartalmának megértésében.

  2. Keresőmotor-optimalizálás (SEO): Az ALT tag-ek segítik a keresőmotorokat a képek tartalmának értelmezésében és indexálásában, ami javíthatja a weboldal rangsorolását a keresési eredményekben.

  3. Pótlólagos Információ: Amennyiben a kép nem töltődik be valamilyen technikai probléma miatt, az ALT tag biztosítja, hogy a felhasználók mégis megkapják a képhez kapcsolódó alapinformációt.

  4. Felhasználói Élmény (UX): Az ALT tag-ek javítják a felhasználói élményt, mivel segítenek megérteni a kép kontextusát még akkor is, ha a kép nem jelenik meg.

 

Az ALT tag létrehozása során a legjobb gyakorlatok közé tartozik, hogy a leírás rövid, de tárgyilagos és pontos legyen, valamint releváns kulcsszavakat tartalmazzon, amennyiben azok illeszkednek a kép tartalmához. Azonban kerülni kell a túlzott kulcsszó-feltöltést és irreleváns tartalmat, mivel ez negatívan befolyásolhatja a weboldal SEO teljesítményét.

Összefoglalva, az ALT tag-ek fontos eszközök a weboldalak hozzáférhetőségének és keresőmotor-optimalizálásának javítására. Segítik a felhasználókat és a keresőmotorokat a képek tartalmának megértésében, javítva ezzel a weboldalak teljesítményét és felhasználói élményét.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!