Belső linkek

A belső linkek (angolul "internal links") olyan hivatkozások egy weboldalon belül, amelyek egyik oldaltól a másikhoz vezetnek ugyanazon a webhelyen belül. Ezek a linkek segítenek a felhasználóknak és a keresőmotoroknak navigálni a webhelyen, felfedezni a tartalmat és megérteni az oldal struktúráját. A belső linkek fontos szerepet játszanak a keresőoptimalizálásban (SEO) is, mert segítenek az oldalak közötti kapcsolatok erősítésében és a webhely tekintélyének növelésében.

 

Mi az a belső link?

 1. Definíció: A belső link egy hivatkozás, amely egyik oldaltól a másikhoz vezet ugyanazon a webhelyen belül. Például egy blogbejegyzésben elhelyezett link, amely egy másik kapcsolódó blogbejegyzésre mutat, belső linknek számít.
 2. Szerkezet: A belső linkek HTML-ben a következő formában jelennek meg:

<a href="/kapcsolodo-oldal">Kapcsolódó oldal</a>

Ebben az esetben a "Kapcsolódó oldal" az a szöveg, amelyre a felhasználók kattinthatnak, és a "/kapcsolodo-oldal" a hivatkozott oldal URL-je.

 

Miért fontosak a belső linkek?

 1. Navigáció: A belső linkek segítenek a felhasználóknak könnyen navigálni a webhelyen, megtalálni a releváns tartalmakat és felfedezni a webhely különböző részeit. Ez javítja a felhasználói élményt és növeli az oldalon eltöltött időt.
 2. SEO: A keresőmotorok, mint például a Google, a belső linkeket használják az oldalak feltérképezésére és indexelésére. A belső linkek segítenek a keresőmotoroknak megérteni az oldal hierarchiáját és kapcsolatát, ami javíthatja a webhely rangsorolását.
 3. Oldalak Tekintélye: A belső linkek segítenek elosztani az oldalak közötti tekintélyt és relevanciát. Ha egy oldal sok belső linket kap, a keresőmotorok ezt úgy értelmezhetik, hogy az oldal fontos, és ez javíthatja annak rangsorolását.

 

Hogyan használjuk a belső linkeket?

 1. Logikus Struktúra: Építsünk logikus és jól szervezett linkstruktúrát, amely segít a felhasználóknak és a keresőmotoroknak megérteni az oldal hierarchiáját és tartalmát. Például, ha van egy fő kategóriaoldal, érdemes belső linkeket elhelyezni az alkategóriákra és az egyes cikkekre.
 2. Releváns Tartalom: Használjunk belső linkeket releváns és kapcsolódó tartalmak összekapcsolására. Ha egy cikk egy adott témáról szól, linkeljük a kapcsolódó cikkeket, hogy a felhasználók könnyen hozzáférjenek további információkhoz.
 3. Kulcsszavak Használata: A belső linkek szövegében (horgony szöveg) használjunk releváns kulcsszavakat, amelyek segítenek a keresőmotoroknak megérteni a hivatkozott oldal tartalmát.
 4. Ne Túlzásba Vinni: Kerüljük a túl sok belső link használatát egy oldalon, mert ez zavaró lehet a felhasználók számára. Csak olyan linkeket helyezzünk el, amelyek valóban hasznosak és relevánsak.

 

Példák a belső linkek használatára

 • Blogbejegyzések: Egy blogcikk végén elhelyezhetünk linkeket más kapcsolódó cikkekre, hogy a felhasználók további információkat találjanak a témáról.
 • Termékoldalak: Egy e-kereskedelmi weboldalon a termékoldalakon belső linkeket helyezhetünk el kapcsolódó termékekre vagy kategóriaoldalakra.
 • Navigációs menük: A weboldal navigációs menüjében belső linkeket használhatunk a különböző oldalak és szekciók eléréséhez.

 

Összefoglalva

A belső linkek olyan hivatkozások egy weboldalon belül, amelyek egyik oldaltól a másikhoz vezetnek ugyanazon a webhelyen belül. Fontos szerepet játszanak a felhasználói élmény javításában és a keresőoptimalizálásban. A belső linkek segítenek a felhasználóknak könnyen navigálni a webhelyen, és a keresőmotoroknak feltérképezni és indexelni az oldalt. A jól szervezett és releváns belső linkek növelhetik az oldal tekintélyét és javíthatják a rangsorolást a keresőmotorok találati listáin.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!