Mit jelent az breadcrumb, vagyis a „zsemlemorzsa” navigáció?

 

A "breadcrumb navigation", más néven zsemlemorzsa navigáció, egy weboldalon belüli navigációs eszköz, amely segít a felhasználóknak megérteni az aktuális helyzetüket az oldalon belül és könnyen visszanavigálni az előző oldalakra. A kifejezés a "Jancsi és Juliska" meséből származik, ahol a főszereplők morzsákat szórtak el, hogy megtalálják az utat vissza hazáig.

A morzsa navigáció jellemzően az oldal tetején, a címsor alatt jelenik meg, és hierarchikus útvonalat mutat, amelyen a felhasználó végighaladt az oldalon.

Például egy e-kereskedelmi weboldalon a morzsa navigáció így nézhet ki: Főoldal > Férfi Ruházat > Dzsekik > Téli Dzseki.

Mindegyik elem kattintható link, így a felhasználó könnyen visszaléphet az előző kategóriákba.

 

A zsemlemorzsa navigáció előnyei:

  1. Felhasználói Élmény (UX): Javítja a felhasználói élményt, mivel segít a látogatóknak könnyebben tájékozódni az oldalon.

  2. Könnyű Navigáció: Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan visszalépjenek az előző oldalakra anélkül, hogy a vissza gombot kellene használniuk vagy újra be kellene írniuk az URL-t.

  3. Struktúra és Rendezettség: Segít rendszerezni a weboldal tartalmát és struktúráját, ami különösen hasznos nagyobb weboldalak esetében.

  4. Keresőmotorok számára is Előnyös: A morzsa navigáció segíthet a keresőmotoroknak jobban megérteni a weboldal struktúráját, ami javíthatja az oldal SEO (keresőoptimalizálás) teljesítményét.

 

A zsemlemorzsa navigáció hátrányai viszonylag kevésbé jelentősek, de fontos megjegyezni, hogy nem helyettesíti a fő navigációs menüt, és nem minden weboldaltípus esetében szükséges vagy hasznos.

Összefoglalva, a zsemlemorzsa navigáció egy hasznos és hatékony eszköz a weboldalakon, amely javítja a felhasználói élményt és segíti a weboldalak szerkezetének és tartalmának jobb megértését, mind a felhasználók, mind a keresőmotorok számára.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!