Címkék (Title Tags)

A címkék (angolul "title tags") a HTML kódban található elemek, amelyek meghatározzák a weboldalak címeit. Ezek a címek jelennek meg a böngésző fülein és a keresőmotorok találati listáiban is, amikor egy felhasználó rákeres valamire. A címkék nagyon fontosak a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából, mert segítenek a keresőmotoroknak megérteni, miről szól az adott oldal, és befolyásolják, hogy milyen pozícióban jelenik meg a találati listákon.

 

Mi az a címke (title tag)?

 1. HTML Elem: A címke egy HTML elem, amely a weboldal forráskódjában található meg, és a következő formában néz ki: <title>Ez az oldal címe</title>

Ez az elem a <head> szakaszban található, és meghatározza az oldal címét.

 1. Megjelenítés a Böngészőben: A címke tartalma jelenik meg a böngésző fülein, így a felhasználók könnyen azonosíthatják az oldalakat, amikor több fül is nyitva van.
 2. Megjelenítés a Keresőmotorokban: A keresőmotorok találati listáiban is ez a cím jelenik meg az oldal hivatkozása felett, ezért nagyon fontos, hogy vonzó és releváns legyen.

 

Miért fontosak a címkék?

 1. Keresőoptimalizálás (SEO)A jól megírt címkék segíthetnek javítani az oldal rangsorolását a keresőmotorokban. A címkék kulcsszavakat is tartalmazhatnak, amelyek segítik a keresőmotorokat az oldal tartalmának jobb megértésében.
 2. Felhasználói Élmény: A címkék segítenek a felhasználóknak gyorsan megérteni, miről szól az oldal, és vonzóbbá tehetik az oldalt a keresési eredmények között, növelve a kattintási arányt (CTR).
 3. Oldalak Azonosítása: A címkék segítenek a felhasználóknak azonosítani az oldalakat, különösen akkor, ha több böngészőfül van megnyitva egyszerre.

 

Hogyan írjunk jó címkéket?

 1. Legyen Rövid és Tömör: A címke hossza ne haladja meg a 60 karaktert, mert a keresőmotorok gyakran levágják a hosszabb címeket. Egy rövid, lényegre törő cím jobban vonzza a figyelmet.
 2. Kulcsszavak Használata: Helyezzük el a legfontosabb kulcsszavakat a címke elején, hogy azok jobban észrevehetők legyenek a keresőmotorok és a felhasználók számára is.
 3. Legyen Releváns: A címke pontosan tükrözze az oldal tartalmát. Kerüljük az általános vagy félrevezető információkat.
 4. Cselekvésre Ösztönzés (CTA)Használjunk cselekvésre ösztönző kifejezéseket, mint például "Tudjon meg többet", "Olvasson tovább", hogy motiváljuk a felhasználókat a kattintásra.
 5. Egyediség: Minden oldalhoz egyedi címkét készítsünk, hogy elkerüljük a duplikációkat és javítsuk az oldal egyediségét a keresőmotorok számára.

 

Példák a jó címkékre

 • Híroldal: "Legfrissebb Hírek és Elemzések - Hírportál"
 • Webshop: "Olcsó Laptopok és Tartozékok - Online Bolt"
 • Blog: "10 Egyszerű Tippet a Hatékony Keresőoptimalizáláshoz - SEO Blog"

 

Összefoglalva

A címkék (title tags) a HTML kódban található elemek, amelyek meghatározzák a weboldalak címeit. Ezek a címek jelennek meg a böngésző fülein és a keresőmotorok találati listáiban. A jól megírt címkék fontosak a keresőoptimalizálás szempontjából, mivel segítenek a keresőmotoroknak megérteni, miről szól az adott oldal, és befolyásolják a találati listákon elfoglalt pozíciót. A címkéknek rövidnek, tömörnek, relevánsnak és kulcsszavakat tartalmazónak kell lenniük, hogy vonzóak legyenek a felhasználók számára és javítsák az oldal rangsorolását a keresőmotorokban.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!