Mit jelent a CMS (Content Management System), vagyis a tartalomkezelő rendszer?


A CMS (Content Management System), vagyis a tartalomkezelő rendszer, olyan szoftver, amely speciális műszaki ismeretek nélkül segít a felhasználóknak egy weboldal tartalmának létrehozásában, kezelésében és módosításában.

Magyarán, a tartalomkezelő rendszer olyan eszköz, amely segít egy weboldal tartalom módosításaiban anélkül, hogy egy webfejlesztő szakember segítését kellene igénybe venni.

A tartalomkezelő rendszereket kifejezetten arra tervezték, hogy segítségükkel létrehozz, szerkessz, elrendezz és közzé tegyél különféle tartalmakat a weboldaladon. Jellemzően könnyen érthető és használható a felhasználói felületük, legalábbis egyszerűbb, mint ha a kódot kellene megváltoztatnod. Könnyen beállítható vele a megfelelő hozzáférési jogosultság különböző felhasználók számára.

A CMS-en belül tárolni is tudod valamennyi tartalmad, melyet már elkészítettél, de olyat is, amelyet a jövőben tervezel publikálni. Egyszerűen áttekinthető, hogy mit tettél korábban közzé, mi az, ami be van ütemezve egy későbbi megjelenésre, és mi az, ami még csak vázlat. A legtöbb CMS segítségével az egyes tartalmak változásai is követhetők, vagyis látható, hogy az egyes verziók miben térnek el egymástól, illetve vissza is állítható a tartalom egy korábbi állapotába.

Legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerek

WordPress
Joomla
Drupal

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!