Double Opt-in

A "double opt-in" egy hozzájárulási folyamat az e-mail marketingben, amelyet azért alkalmaznak, hogy biztosítsák az ügyfelek tényleges beleegyezését abba, hogy hírleveleket és egyéb marketing anyagokat kapjanak. Ez a módszer két lépésből áll, innen kapta a "double", azaz dupla elnevezést. A double opt-in folyamat növeli az adatbázis minőségét, mivel csak azokat tartalmazza, akik valóban érdeklődnek az adott szolgáltatás vagy termék iránt.

 

A double opt-in folyamat lépései:

  1. Első lépés – Elsődleges bejelentkezés (Single Opt-in): Egy felhasználó kitölt egy űrlapot egy weboldalon, például hírlevélre feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét. Ebben a szakaszban a felhasználó egyszerűen csak megadja az e-mail címét, jelzi, hogy szeretne hírlevelet kapni.
  2. Második lépés – Megerősítés: A felhasználó e-mail címére egy megerősítő e-mailt küldenek, amely tartalmaz egy linket. A felhasználónak rá kell kattintania erre a linkre, hogy megerősítse hírlevélre való feliratkozását. Csak ekkor kerül be hivatalosan is a hírlevélküldő lista tagjai közé.

 

A double opt-in előnyei:

  • Jobb adatminőség és piaci célozhatóság: Mivel minden feliratkozó aktívan megerősíti az érdeklődését, az adatbázis tisztább lesz, kevesebb lesz az inaktív vagy érdektelen cím.
  • Kisebb leiratkozási arány: Azok a felhasználók, akik két lépésben is megerősítik feliratkozási szándékukat, valószínűleg érdekeltjei a tartalomnak, így kisebb eséllyel iratkoznak le később.
  • SPAM jelentések csökkentése: Mivel a feliratkozók explicit módon megerősítik, hogy kapni szeretnének e-maileket, kevésbé valószínű, hogy SPAM-ként jelölik meg a beérkező üzeneteket.
  • Jogszabályi megfelelés: Sok országban, köztük az Európai Unióban is, a GDPR előírásai alapján kötelező a felhasználók hozzájárulásának egyértelmű megszerzése. A double opt-in egy hatékony módszer ennek biztosítására.

 

Hátrányai:

  • Lehetséges csökkenő feliratkozási arány: A megerősítési lépés miatt néhány érdeklődő esetleg elhagyhatja a feliratkozási folyamatot, mert nem veszi észre vagy nem nyitja meg a megerősítő e-mailt.

 

Összefoglalva, a double opt-in egy megbízható módszer az e-mail marketingben, amely segít a vállalatoknak abban, hogy jogilag is megfelelően, a felhasználók egyértelmű hozzájárulásával építsék marketing listáikat, így növelve kommunikációjuk hatékonyságát és csökkentve a jogi kockázatokat.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!