Horgony szöveget (anchor text)

A horgony szöveg (angolul "anchor text") az a látható, kattintható szöveg egy hiperhivatkozásban, amelyet a felhasználók a weboldalakon látnak, és amelyre kattintva egy másik oldalra, dokumentumra vagy egy adott webhely egy másik részére navigálnak. A horgony szöveg általában kék színű és aláhúzott, hogy jelezze, hogy linket tartalmaz.

 

Mi az a horgony szöveg?

 1. Definíció: A horgony szöveg az a szövegrész, amelyre kattintva a felhasználó egy hiperhivatkozáson keresztül egy másik weboldalra vagy az adott webhely egy másik részére jut. Például: <a href="https://www.pelda.hu">kattints ide</a> - ebben az esetben a "kattints ide" a horgony szöveg.
 2. Megjelenés: A horgony szöveg általában kék színű és aláhúzott, de a weboldal CSS (Cascading Style Sheets) segítségével módosíthatja ezt a megjelenést.

 

Miért fontos a horgony szöveg?

 1. Keresőoptimalizálás (SEO): A keresőmotorok, mint például a Google, a horgony szöveget használják annak megértéséhez, hogy a hivatkozott oldal miről szól. A releváns és leíró horgony szövegek javíthatják a hivatkozott oldal keresőmotoros rangsorolását.
 2. Felhasználói élmény: A jól megválasztott horgony szöveg segíti a felhasználókat abban, hogy megértsék, mire számíthatnak, ha rákattintanak a linkre. Ez növeli az oldal használhatóságát és a felhasználói élményt.
 3. Navigáció: A horgony szöveg segít a weboldal látogatóinak könnyebben navigálni a különböző oldalak és tartalmak között, ezzel javítva az oldalon töltött időt és az oldalak közötti interakciót.

 

Hogyan kell használni a horgony szöveget?

 1. Leíró és releváns szöveg: A horgony szöveg legyen leíró és releváns a hivatkozott tartalomhoz. Például, ha egy cikk a legjobb kávéfőzőkről szól, a "legjobb kávéfőzők" jobb horgony szöveg, mint a "kattints ide".
 2. Kulcsszavak használata: Ha lehetséges, használjunk kulcsszavakat a horgony szövegben, hogy segítsük a keresőmotorokat a hivatkozott oldal tartalmának jobb megértésében.
 3. Ne legyen túl hosszú: A horgony szöveg legyen tömör és lényegre törő. Kerüljük a túl hosszú vagy túl rövid szövegeket.

 

Példák a jó horgony szövegre

 • Releváns cikkek: Ha egy cikk a kávé egészségügyi előnyeiről szól, a horgony szöveg lehet például "kávé egészségügyi előnyei".
 • Termékoldalak: Egy online boltban, ha egy link a legújabb okostelefonokhoz vezet, a horgony szöveg lehet "új okostelefonok".
 • Navigációs linkek: Egy blog főoldalán, ha egy link a kapcsolatfelvételi oldalra mutat, a horgony szöveg lehet "Kapcsolatfelvétel".

 

Összefoglalva

A horgony szöveg az a látható, kattintható szöveg egy hiperhivatkozásban, amely segít a felhasználóknak és a keresőmotoroknak megérteni, hogy a hivatkozott oldal miről szól. Fontos szerepet játszik a keresőoptimalizálásban (SEO) és a felhasználói élmény javításában. A jól megválasztott, leíró és releváns horgony szöveg segíti a weboldal látogatóit a könnyebb navigációban, és javítja a weboldal rangsorolását a keresőmotorokban. A horgony szövegnek tömörnek, relevánsnak és kulcsszavakat tartalmazónak kell lennie, hogy a lehető legjobban szolgálja mind a felhasználókat, mind a keresőmotorokat.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!