Keresési kampány (Search campaign)

A "search campaign", magyarul keresési kampány, az online marketing egyik alapvető eszköze, ahol a vállalatok és márkák fizetett hirdetéseket helyeznek el a keresőmotorok találati oldalain, célzott kulcsszavak és kifejezések alapján. A legismertebb példa erre a Google Ads keresési kampány, de más keresőmotorok, mint például a Bing, szintén kínálnak hasonló szolgáltatásokat. Ezek a kampányok lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy pontosan azokat a felhasználókat érjék el, akik aktívan keresnek termékeket, szolgáltatásokat vagy információt az interneten.

 

A keresési kampányok jellemzői:

 • Kulcsszó-Alapú Hirdetések: A vállalatok kulcsszavakat és kifejezéseket választanak ki, amelyekre a hirdetéseik megjelennek, így biztosítva, hogy a hirdetéseik relevánsak legyenek a felhasználók kereséseire.
 • Fizetés Kattintásonként (PPC): A hirdetők általában csak akkor fizetnek, amikor valaki rákattint a hirdetésükre, ami költséghatékony módszert jelent a potenciális ügyfelek elérésére.
 • Célzott Hirdetések: A keresési kampányok lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy célzottan szólítsák meg a kívánt közönséget, beleértve a földrajzi helyzet, eszköz típusa, napszak és egyéb tényezők alapján történő célzást.
 • Mérhető Eredmények: A keresési kampányok teljesítménye könnyen nyomon követhető, így a vállalatok pontosan láthatják, hogy mennyire hatékonyak a hirdetéseik.

 

A keresési kampányok előnyei:

 • Magas Célzottság: A kulcsszó-alapú hirdetések lehetővé teszik, hogy a vállalatok pontosan azokat a felhasználókat érjék el, akik már érdeklődnek a termékeik vagy szolgáltatásaik iránt.
 • Költséghatékonyság: A PPC modellnek köszönhetően a vállalatok csak a ténylegesen generált kattintásokért fizetnek.
 • Gyors Eredmények: A keresési kampányok gyorsan növelhetik a weboldal látogatottságát és a potenciális ügyfelek számát.
 • Rugalmas Költségvetés-kezelés: A vállalatok könnyen szabályozhatják a hirdetési költségvetésüket, napi szinten módosíthatják a kampány költségeit.

 

A keresési kampányok kihívásai:

 • Intenzív Verseny: Sok vállalat használja a keresési hirdetéseket, ami növeli a versenyt és a kulcsszavak árát.
 • Kulcsszavak és Hirdetések Optimalizálása: Fontos, hogy a vállalatok folyamatosan finomítsák a kulcsszavaikat és hirdetéseiket a legjobb eredmények elérése érdekében.
 • Adatvédelmi Aggályok: A fogyasztói magatartás nyomon követése adatvédelmi kérdéseket vet fel.

 

Összefoglalva, a keresési kampányok hatékony eszközök a vállalatok számára az online láthatóság növelésére és a potenciális ügyfelek elérésére a keresőmotorokon keresztül. Ezek a kampányok magas célzottságot és költséghatékonyságot kínálnak, de szükség van a folyamatos optimalizálásra és a versenyképes környezet figyelembevételére.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!