Mit jelent a kosárelhagyás (cart abandonment)?

 

A kosár elhagyása, vagy "cart abandonment" egy gyakori jelenség az online kereskedelemben, amikor a vásárlók termékeket tesznek a webáruház kosarába, de valamilyen okból kifolyólag nem fejezik be a vásárlási folyamatot, vagyis nem jutnak el a fizetésig és a rendelés véglegesítéséig.

 

A kosár elhagyásának fő okai:

  1. Magas Végösszeg: Sok esetben a vásárlók akkor hagyják el a kosarat, ha a végösszeg magasabb, mint amit vártak, például a szállítási költségek vagy adók miatt.

  2. Bonyolult Fizetési Folyamat: A túl bonyolult vagy hosszadalmas fizetési eljárások elriaszthatják a vásárlókat.

  3. Biztonsági Aggodalmak: Ha a vásárlók nem érzik biztonságosnak az online fizetést, valószínűbb, hogy elhagyják a kosarat.

  4. Regisztrációs Követelmény: Néhány webáruház kötelezővé teszi a regisztrációt a vásárlás előtt, ami szintén elriaszthatja a vásárlókat.

  5. Elérhetőségi Problémák: Ha a kívánt termék nem elérhető vagy van valamilyen készlethiány, az is okozhatja a kosár elhagyását.

 

A kosár elhagyásának kezelése:

  1. Egyszerűsített Fizetési Folyamat: A fizetési folyamat egyszerűsítése, például kevesebb lépéssel vagy gyors fizetési opciókkal.

  2. Átlátható Árképzés: A vásárlók számára világosan kommunikálni a teljes költségeket, beleértve a szállítást és az adókat.

  3. Biztonságos Fizetési Opciók: Megbízható és biztonságos fizetési módok biztosítása.

  4. Opciós Regisztráció: Lehetőséget adni a vásárlóknak, hogy regisztráció nélkül is vásárolhassanak.

  5. Kosár Elhagyását Követő Emlékeztetők: E-mailek vagy értesítések küldése azoknak, akik elhagyták a kosarukat, esetleg valamilyen különleges ajánlattal vagy emlékeztetővel.

 

A kosár elhagyása jelentős hatással lehet egy online üzlet bevételére, ezért fontos, hogy a webáruházak proaktívan kezeljék ezt a problémát, és megkönnyítsék a vásárlási folyamatot a potenciális ügyfelek számára.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!