Mit jelent a prospect?

 

A "prospect" a sales funnel-ban, vagyis a lehetséges vevő az értékesítési tölcsérben, egy olyan személy vagy szervezet, aki potenciálisan érdeklődhet egy vállalat termékei vagy szolgáltatásai iránt. Az értékesítési tölcsér egy modell, amely leírja az ügyfél megszerzésének folyamatát, kezdve a potenciális vásárlók felkutatásától egészen a tényleges vásárlásig.

 

Az értékesítési tölcsér szakaszai, amelyeken a prospect áthaladhat:

  1. Tudatosság (Awareness): Ebben a szakaszban a lehetséges vevők először találkoznak a vállalat márkájával vagy termékeivel.
  2. Érdeklődés (Interest): A prospectek kezdenek érdeklődni a termék vagy szolgáltatás iránt, és további információkat keresnek.
  3. Megfontolás (Consideration): A lehetséges vevők mérlegelik a termék vagy szolgáltatás megvásárlását, összehasonlítva más lehetőségekkel.
  4. Szándék (Intent): A prospectek komoly szándékot mutatnak a vásárlásra, és esetleg konkrét kérdéseket tesznek fel vagy árajánlatot kérnek.
  5. Döntés (Decision): A prospectek eldöntik, hogy megvásárolják-e a terméket vagy szolgáltatást.
  6. Akció (Action): Végül a prospectek ténylegesen megvásárolják a terméket vagy szolgáltatást, ezzel vásárlóvá válva.

 

A "prospect" szerepe az értékesítési tölcsérben:

  • Célcsoport: A prospectek a célcsoportot képezik az értékesítési és marketing tevékenységek számára.
  • Potenciális Bevétel Forrása: A prospectek jelentik azokat a lehetőségeket, amelyekből végül valós ügyfelek és bevétel keletkezhet.
  • Kommunikáció és Kapcsolatépítés: Az értékesítési csapat feladata, hogy kapcsolatot építsen a prospectekkel, tájékoztatva és meggyőzve őket a termék vagy szolgáltatás értékéről.

 

Az értékesítési tölcsér kezelése során a vállalatoknak figyelemmel kell lenniük arra, hogy a prospecteket megfelelően kezeljék és elősegítsék azok átvezetését a tölcsér különböző szakaszaiban. Ez magában foglalhatja az egyedi kommunikációt, a marketing anyagok személyre szabását és a vevői igényekre való odafigyelést.

Összefoglalva, a prospect az értékesítési tölcsér egy lehetséges vevője, aki potenciális érdeklődést mutat a vállalat termékei vagy szolgáltatásai iránt, és akinek a végigvezetése a tölcséren keresztül az értékesítési folyamat fontos részét képezi.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!