Mit jelent az affiliate?

Az affiliate, más néven társult vagy partnerprogram, egy olyan online marketing stratégia, ahol egy vállalat vagy termék tulajdonosa ("affiliate hálózat") lehetővé teszi harmadik felek számára ("affiliate partnerek" vagy "affiliate-ek" számára), hogy promóciós tevékenységeket végezzenek termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítése érdekében. Cserébe az affiliate partnerek jutalékot kapnak minden sikeres eladásért vagy egyéb meghatározott tevékenységért, amely a partner által generált forgalomból származik.

 

Az affiliate marketing folyamatának alaplépései:

 1. Partnerségi Megállapodás: Egy affiliate partner csatlakozik egy affiliate hálózathoz, ahol kiválaszthat termékeket vagy szolgáltatásokat a promócióhoz.
 2. Promóciós Anyagok: Az affiliate partner különféle eszközöket használhat a promócióhoz, mint például a saját weboldalát, blogját, közösségi média csatornáit, e-mail marketinget vagy más online marketing csatornákat.
 3. Tracking (Követés): Az affiliate hálózat biztosítja az egyedi hivatkozási linkeket vagy kódokat, amelyek segítségével nyomon követhető, hogy melyik partner generált eladást vagy más konverziót.
 4. Jutalék Számítása: Ha egy vásárló a partner linkjén vagy kódján keresztül vásárol, az affiliate partner jutalékot kap. A jutalék mértéke a megállapodástól függően változhat.
 5. Kifizetések: A szerzett jutalékokat rendszeresen kifizetik az affiliate partnereknek.

 

Az affiliate marketing előnyei:

 • Költséghatékony: A vállalatok csak akkor fizetnek, ha tényleges eladások történnek.
 • Széles elérést biztosít: Az affiliate-ek általában különböző csatornákon és piacokon dolgoznak.
 • Rugalmas és skálázható: A programokat könnyen lehet bővíteni és testreszabni.
 • Kockázatcsökkentés: A vállalatok kisebb kockázatot vállalnak, mivel csak a teljesítményért fizetnek.

 

Az affiliate marketing kihívásai:

 • Minőségellenőrzés: Biztosítani kell, hogy az affiliate-ek megfelelő módon képviseljék a márkát.
 • Csökkentett margók: A jutalékok csökkenthetik a profitmargókat.
 • A teljesítmény nyomon követése: Fontos a hatékony követési rendszerek és az átláthatóság.

Összességében az affiliate marketing egy népszerű és hatékony módszer a termékek és szolgáltatások online promóciójára, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy növeljék eladásaikat, miközben az affiliate partnerek számára jövedelemforrást biztosít.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!