Mit jelent az ezer megjelenítésenkénti költség (CPM)?

 

A CPM (Cost Per Mille, vagyis "ezer megjelenítésenkénti költség") egy online hirdetési kifejezés, amelyet arra használnak, hogy megmutassák, mennyibe kerül egy hirdetés ezer alkalommal történő megjelenítése egy adott weboldalon vagy hirdetési hálózatban. Ez az egyik leggyakrabban használt mérőszám az online hirdetési iparban, különösen a márkaépítéshez és a tudatosság növeléséhez kapcsolódó kampányok esetében.

A CPM alapvetően azt méri, hogy mennyit kell fizetni a hirdetőnek minden egyes ezer alkalommal, amikor a hirdetése megjelenik a célközönség előtt, függetlenül attól, hogy a hirdetésre kattintottak-e vagy sem. Ez a mérőszám segít a hirdetőknek abban, hogy összehasonlítsák a különböző hirdetési lehetőségek költséghatékonyságát, és megtervezzék a költségvetésüket.

Íme egy példa a számításra: Ha 1.000.000 Ft-ot szeretnénk költeni a hirdetésre, és 2.500 forint CPM-et állítottunk be, akkor a költést elosztjuk a CPM-mel és szorozzuk 1.000-rel, vagyis 1.000.000 forint / 2.500 Ft x 1.000 = 400.000 hirdetés megjelenítést tudunk elérni.

Bár a CPM egy hasznos mutató a hirdetési költségek kezeléséhez, fontos megjegyezni, hogy nem biztosít közvetlen információt a hirdetés hatékonyságáról, mint például a kattintási arány vagy a konverziós ráta. Ezen kívül, a magas CPM nem mindig jelenti azt, hogy a hirdetés hatékonyabb vagy relevánsabb a célközönség számára.

Összefoglalva, a CPM egy fontos eszköz a hirdetési költségek megtervezésében és összehasonlításában, de a hirdetési kampány teljes értékelésekor figyelembe kell venni más mutatókat és eredményeket is.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!