Technikai SEO

A technikai SEO a weboldalak keresőmotor-optimalizálásának (SEO) azon részét jelenti, amely a weboldal technikai aspektusaira összpontosít annak érdekében, hogy javítsa a keresőmotorok általi indexelést és rangsorolást. Ez magában foglalja a weboldal szerkezetének, kódolásának és technológiai elemeinek optimalizálását, hogy a keresőmotorok könnyebben "megértsék" és gyorsabban betöltsék a weboldalt, valamint hogy javítsák a felhasználói élményt. A technikai SEO tehát a weboldal "motorháztetője alatt" végzett munkát jelenti, amely nem feltétlenül látható közvetlenül a felhasználók számára.

 

A technikai SEO kulcselemei közé tartoznak:

 1. Weboldal Sebesség: A gyorsan betöltődő oldalak előnyben részesülnek a keresőmotorokban. A technikai SEO ezen aspektusa magában foglalhatja a képek optimalizálását, a kód minimalizálását és a gyorsítótárazás beállításait.
 2. Mobilbarátság: A weboldalnak mobilbarátnak kell lennie, azaz jól kell megjelennie és könnyen használhatónak kell lennie mobil eszközökön, mivel a keresések jelentős része mobilról történik.
 3. SSL/TLS Tanúsítvány: Az oldal biztonságos kapcsolatának (HTTPS) biztosítása nem csak a felhasználói bizalom növelése, hanem a keresőmotorok számára is egy fontos rangsorolási tényező.
 4. Keresőbarát URL-ek: Az URL-eknek rövideknek, érthetőeknek és releváns kulcsszavakat tartalmazóknak kell lenniük.
 5. Duplikált Tartalom Kezelése: A duplikált tartalom negatívan befolyásolhatja a weboldal rangsorolását, ezért fontos a megfelelő canonical tag-ek használata vagy a felesleges tartalmak összevonása.
 6. XML Sitemap és Robots.txt: Egy XML sitemap segíti a keresőmotorokat a weboldal struktúrájának megértésében, míg a robots.txt fájl irányítja a keresőrobotokat, hogy mely oldalakat indexeljék és melyeket hagyják figyelmen kívül.
 7. Strukturált Adatok: A strukturált adatok (schema markup) használata segíti a keresőmotorokat a weboldal tartalmának jobb megértésében, ami elősegítheti a kiemelt kivonatok (rich snippets) megjelenését a keresési eredményekben.

 

A technikai SEO előnyei:

 • Jobb Keresőmotoros Rangsorolás: A technikai elemek optimalizálása javítja a weboldal keresőmotorok általi értékelését.
 • Felhasználói Élmény (UX): A gyorsabb betöltési idők és a mobilbarátság javítják a felhasználói élményt, ami csökkentheti a visszafordulási arányt.
 • Nagyobb Látogatottság: A jobb rangsorolás és a felhasználói élmény javítása hozzájárulhat a weboldal forgalmának növekedéséhez.

 

A technikai SEO kihívásai:

 • Szakértelem: A technikai SEO megértése és végrehajtása szakértelmet igényel, különösen a webfejlesztés és a keresőmotorok működésének ismeretét.
 • Folyamatos Karbantartás: A keresőmotorok algoritmusainak és a webtechnológiáknak folyamatos változása miatt a technikai SEO egy dinamikus folyamat, amely rendszeres figyelmet és frissítéseket igényel.

 

Összefoglalva, a technikai SEO létfontosságú eleme a weboldalak sikeres keresőmotor-optimalizálásának, amely a weboldal technikai aspektusainak finomhangolásával javítja annak láthatóságát és felhasználói élményét.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!