Mit jelent az WYSIWYG (What You See Is What You Get), vagyis az „amit látsz, azt kapod”?

 

A "What You See Is What You Get", röviden WYSIWYG (ejtsd: „viszig”), egy olyan felhasználói felületet vagy szerkesztői programot jelöl, ahol a dokumentum vagy a tartalom szerkesztése közben azonnal látható a végleges formátum. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók közvetlenül úgy látják a tartalmat a szerkesztő felületen, ahogyan az a végső megjelenítéskor (például egy weboldalon, nyomtatásban vagy digitális dokumentumban) fog kinézni.

 

A WYSIWYG szerkesztők fő jellemzői:

  1. Intuitív Kezelhetőség: A WYSIWYG szerkesztők célja, hogy egyszerűvé tegyék a dokumentumok és weboldalak szerkesztését, különösen azok számára, akik nem ismerik a HTML kódolást vagy más technikai aspektusokat.

  2. Valós Idejű Vizuális Visszajelzés: A szerkesztés során a felhasználó azonnal látja a változtatásokat, így könnyebb elképzelni, hogy a végeredmény hogyan fog kinézni.

  3. Drag-and-Drop Funkciók: Sok WYSIWYG szerkesztő lehetővé teszi a képek, táblázatok és egyéb elemek egyszerű húzását és elhelyezését anélkül, hogy kódot kellene írni.

  4. Szövegszerkesztési Funkciók: Hasonlóan egy szövegszerkesztőhöz, a WYSIWYG szerkesztők számos formázási eszközt kínálnak, mint például a betűtípusok, színek, bekezdés formázások.

  5. Kompatibilitás: A WYSIWYG szerkesztők segítenek biztosítani, hogy a létrehozott tartalom kompatibilis legyen a különböző böngészőkkel és platformokkal.

 

A WYSIWYG szerkesztők alkalmazása:

  • Weboldal Szerkesztők: Sok modern weboldal-építő platform WYSIWYG szerkesztőket használ, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen hozzanak létre és szerkesszenek weboldalakat.
  • Szövegszerkesztők: Irodai szoftverek, mint például a Microsoft Word, is használják a WYSIWYG elvet.
  • E-mail Szerkesztők: E-mail marketing szoftverek gyakran kínálnak WYSIWYG szerkesztőket a hírlevelek létrehozásához.

 

Összefoglalva, a WYSIWYG egy felhasználóbarát szerkesztői koncepció, ami segíti a felhasználókat abban, hogy vizuálisan és intuitívan hozzanak létre és szerkesszenek tartalmakat anélkül, hogy mély technikai ismeretekkel rendelkeznének. Ezáltal megkönnyíti a digitális tartalmak, mint weboldalak, dokumentumok és e-mailek létrehozását.

parallax background


Miért elégedettek Ügyfeleink?


Mert hatékony megoldást kínálunk a látogatóik, ügyfeleik számának és az eladási volumen növelésére. Az Ügyfeleink értékelik az adatokon alapuló, mégis kreatív marketing stratégiák megalkotását és végrehajtását.

 

Kérdésed van?
Ne habozz, írj!